Strasbourgi almás pite


Hozzávalók, 4-6 személyre:

A tésztához:

  • 1 bögre finomliszt (én teljeskiörlésűből csináltam)
  • egy csipet só
  • 50 gramm vaj
  • 2 evőkanál cukor
  • 1 tojás
  • néhány csepp vaníliaaroma




A töltelékhez:
  • 3 db alma
  • ½ bögre cukor
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 3 tojássárgája (a felvert fehérjét is belekevertem)
  • ½ bögre tejszín



Elkészítés

  1. A tésztához szitáljuk össze a lisztet és a sót.
  2. Keverjük hozzá a vajat, cukrot, tojást és a vaníliaaromát.
  3. Becsomagolva legalább egy órára tegyük a hűtőbe.
  4. Ezután nyújtsuk ki, hogy beleférjen egy 20 cm átmérőjű pités tálba vagy lapos tortaformába.
  5. A töltelékhez: hámozzuk meg és csutkázzuk ki az almákat, majd szeleteljük fel, és rendezzük el őket a formában.
  6. A cukor felét keverjük el a fahéjjal, és ezzel szórjuk meg az alm ákat.
  7. 180 ºC-on (gázsütő 4-es fokozat) süssük kb. 30 percig.
  8. Ezalatt keverjük ki a tojássárgákat a maradék cukorral és a tejszínnel, és a 30 perc elteltével öntsük az almaszeletekre.
  9. Tegyük vissza a sütőbe, s további 15-20 percig süssük még, amíg szép aranyszíne lesz és megszilárdul.
  10. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.

0 megjegyzés:

Related Posts with Thumbnails